Välkommen till en specialvisning av filmen HIMLENS MÖRKRUM 

HIMLENS MÖRKRUM
är en film om fotografen Jean Hermanson och hans bilder. Filmen hade nyligen världspremiär och under filmfestivalen Nordisk Panorama belönades den med det prestigefyllda Publikpriset. Filmen kommer under hösten upp för biografvisning och visas även i en förkortad version på SVT:s K-special i början av november.

Jean Hermanson var och är en av Sveriges stora dokumentärfotografer under 1900-talet. Han dokumenterade människor och villkor på några av vårt lands allra tyngsta arbetsplatser som järnverken och varven. Tillsammans med Torgny Sjunnesson låg han bakom filmen Rädda varvet om Öresundsvarvets nedläggning.

I den här hyllade dokumentären får vi ta del av Jean Hermansons enorma bildskatt, och inte minst lära känna människorna på hans fotografier. Sedan några år förvaltar Landskrona Foto Jean Hermanssons efterlämnade bildsamling. Nyligen visade Landskrona museum hans underbara dokumentation av Dublins barn.

Filmen är gjord av Jeans vän och assistent Nils-Petter Löfstedt. I samband med filmvisningen visas ett urval av Jean Hermanssons bilder.

När: Torsdag 26 oktober
Var: Landskrona teater
Kostnad: Gratis

Anmälan
Anmäl dig senast den 25 oktober via länken https://goo.gl/forms/nfg179uiyxR9Nlr42

Teaterserveringen är öppen från klockan 18.15 för den som önskar köpa ett glas vin eller en kopp kaffe innan föreställningen börjar.

Välkomna

Landskrona Foto

Skapad: 15 okt, 2017, 15:10 av Okänd

Relaterat: