Rapport från medlemsmöte 22 augusti

Varvshistoriska Föreningen hade i torsdagen den 22 augusti ett medlemsmöte i Filmsalen på Landskrona Museum. Mötets ordförande kunde hälsa ett tjugofemtal medlemmar välkomna till föreningens första möte efter sommaruppehållet.
Varvshistoriska Föreningen har som sin målsättning att dokumentera Landskronas varvshistoria i då-, nu- och i framtiden. Samt historien om såväl de som byggde fartygen som om fartygens historia. Föreningen har ett hundratal medlemmar.
Ordföranden meddelade att Studiecirkeln för dokumentation av fotografiet tagna av både Erik Wilén och Bertil Person startade den 21 augusti i föreningens lokaler på Pilängsrundeln 1 C.
Föreningens Hemsida försöker vi att uppdatera med nya artiklar varannan månad.
När dagordningen var avklarad visades en intressant film om ”Dockan som försvann” inspelad av Ulla och Bertil Erlandsson.
Flytdockan som är 165 m lång och 28 m bred är tillverkad i S:t Petersburg 1968 och köptes 2011 av Oresund Drydocks. Den slet sig från kajen en stormig novembernatt 2011 och parkerade sig på ängarna vid Lundåkrabukten. Bärgningsarbetet tog lång tid och i mars 2012 var den åter på plats på varvet.
Ulla och Bertil var ute vid dockan och filmade i stort sett varje dag under bärgningsarbetet och har sedan satt ihop detta till en cirka 30 minuters film.

Ordföranden meddelade avslutningsvis att nästa medlemsmöte är planerat till den 21 november.

Skapad: 4 sep, 2013, 22:09 av Christian Jönsson

Relaterat: