VARVET RUNT, Skånska Teaterns Nyårsrevy 1978

Skånska Teaterns Nyårsrevy "Varvet Runt" var en välbesökt tillställning på Landskrona Teater vid årsskiftet 1978-79

Så här skrev Öresundsvarvets personaltidning Talröret i februari 1979:

"Skånska teatern:"
"Öresundsvarvet  -en guldgruva"

"Efter arbetet kan jag vila, för jag vet att morgondagen väntar mig." Kan man formulera det vi varvsanställda kämpar för på ett bättre sätt?! Orden är hämtade från finalen av Skånska Teaterns nyårsrevy "Varvet runt", som även för övrigt är mycket se- och hörvärd.
Mellan cirka 4.000 och 5.000 personer har hittills sett revyn. Du som missat den har fortfarande chansen den 18 februari kl 19.30. Hur ser nu de som gjort "Varvet runt" på sin revy"?
— Vi har upptäckt att Öresundsvarvet är en guldgruva för oss kulturarbetare, och en guldgruva som inte uppmärksammats, menar Dag Norgård, en av regissörerna. Det är sällan vardagsdramatiken kommer så nära som den gjort i "Varvet runt". Vi skulle vilja arbeta vidare på idén, så att alla upptäcker att det här verkligen är något att göra teater om."Erik Wilén:s bilder från premiären 31 december 1978.

Elsa och Tore Fritiofsson (Jaffi), som skötte "marktenteriet" på Öresundsvarvet under många år hade också en roll i revyn. På bilden ser vi Elsa som framför sitt nummer.

Skapad: 17 nov, 2011, 14:11 av Ove Elf